ĆIRILICA / LATINICA / ENGLESKI / RUSKI

Gasnu jednačinu u Evropi, a i u Srbiji, teško možete da rešite bez ruskog gasa

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas usvojio je na današnjoj sednici održanoj u Novom Sadu, Redovne finansijske izveštaje preduzeća za period januar-decembar 2017. godine, kao i Izveštaje o realizaciji godišnjeg programa poslovanja od 01.01-31.12.2017. godine.

Sednici Nadzornog odbora predsedavao je prof. dr Muamer Redžović, predsednik NO, a pored članova Nadzornog odbora, prisutni su bili generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović i članovi menadžmenta.

JP „Srbijagas“ u 2017. godini ostvarilo je pozitivan finansijski rezultat u vidu neto dobiti u iznosu od 16,7 milijardi dinara, što je višestruko bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.

U dokumentima koje je danas usvojio Nadzorni odbor navodi se da je poslovanje Javnog preduzeća „Srbijagas“ i u 2017. godini obeležilo pozitivno kretanje i poboljšanje većine pokazatelja poslovanja, što je rezultat poslovnih odluka i preduzetih mera i aktivnosti svih zaposlenih, menadžmenta kompanije i osnivača, Vlade Republike Srbije.

Maksimalnim naporima u cilju racionalizacije troškova, poboljšanja efikasnosti naplate potraživanja, a naročito potraživanja iz ranijeg perioda i kod velikih dužnika, nastavljen je pozitivan trend u poslovanju koji preduzeće beleži već nekoliko godina. Preduzeće je nastavilo politiku stabilnosti i kontinuiteta u snabdevanju potrošača prirodnim gasom.

Predsednik Nadzornog odbora, prof. dr Muamer Redžović istakao je ovom prilikom da je za JP „Srbijagas“ 2017. jedna veoma uspešna godina, ali da je permanentan zadatak preduzeća u 2018. godini ostvarivanje planskih ciljeva i zadataka i, naročito, dalje aktivnosti na naplati potraživanja.

-Nadam se da će ova godina biti godina razvoja, investicija i velikih projekata, istakao je predsednik NO, pohvaljujući napore menadžmenta i zaposlenih u ostvarivanju navedenih rezultata.

Ostale vesti
2019-10-13T18:26:39+02:00
Go to Top