ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Одржан састанак директора Србијагаса Душана Бајатовића са директорима предузећа из гасног сектора Републике Српске

У пословној згради Јавног предузећа „Србијагас“ у Београду одржан је састанак генералног директора Душана Бајатовића са представницима компанија из гасног сектора Републике Српске, а у оквиру Свесрпског сабора који се одржава у Београду.

Теме састанка двеју делегација су могућности проширења сарадње између националне гасне компаније и предузећа из Републике Српске, кроз призму обезбеђења сигурности снабдевања тржишта Србије и Републике Српске природним гасом, затим стратешки пројекти и изградња нових гасовода и гасоводних објеката на овом подручју, као и интерконекције и регионална повезивања у светлу будућности снабдевања „плавим“ енергентом.

У разговору су, поред директора Србијагаса и његових сарадника, учествовали и директор „Гаспромета Пале“ Горан Ашоња, директор „Сарајевогаса“ Недељко Елек и директор „Гас-Реса“ Никица Врањеш.

Састанку су присуствовали и директор „Транснафте“ Богдан Кузмановић и в.д. директора предузећа „Транспортгас Србија“ Зоран Јовчић.

Две делегације, након радног састанка у Србијагасу, обишле су Музеј „Никола Тесла“ у Београду и после тога наставиле разговор о још чвршћој сарадњи у наредном периоду.

Београд, 08. јуна 2024. године                               Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2024-06-08T17:26:46+02:00
Go to Top