ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Србијагас обезбедио сигурност и континуитет снабдевања природним гасом и у 2018. години

У Новом Саду је данас одржана седница Надзорног одбора Јавног предузећа Србијагас, којој је председавао професор доктор Муамер Реџовић, председник НО, а присутни су, поред чланова НО, били и заменица генералног директора Србијагаса Блаженка Мандић и извршни директори компаније.

Надзорни одбор ЈП „Србијагас“ усвојио је на данашњој седници Редовне финансијске извештаје предузећа за период 01.01-31.12.2018. године, као и финални Извештај о реализацији годишњег Програма пословања ЈП „Србијагас“ у периоду јануар-децембар 2018. године.

У годишњем резимеу рада стоји да је компанија „Србијагас“ и у 2018. години наставила политику сигурности и континуитета у снабдевању потрошача природним гасом, посебно у погоршаним зимским условима прошле године, као и да је у том периоду остварен позитиван финансијски резултат.

На седници је речено да су пословне одлуке, нарочито активности на побољшању ефикасности наплате потраживања, константни напори у погледу рационализације трошкова пословања, као и појачане активности на реализацији стратешки важних великих инвестиционих пројеката, значајно утицале на побољшање већине показатеља пословања у 2018. години. Истакнуто је да је наплата текућих доспелих потраживања у прошлој години износила око 98%, као и то да предузеће константно спроводи интензивне мере и активности на решавању проблема отежане наплате потраживања из ранијег периода.

Коментаришући прошлогодишње резултате, председник Надзорног одбора, проф. др Муамер Реџовић изразио је своје задовољство оствареним позитивним пословањем предузећа, рекавши да је 2018. била веома тешка, али уједно и успешна пословна година, као и то да је пословна добит резултат великих залагања менаџмента, Надзорног одбора и свих запослених Србијагаса, али и веома добре сарадње са надлежним министарствима и Владом Републике Србије. Он је уједно истакао стабилност, континуитет и квалитет снабдевања, које је предузеће обезбедило у 2018. години, као и чињеницу да није било повећања цене природног гаса у јавном снабдевању, иако је набавна цена у неком мањем проценту промењена, односно повећана. Очекујем да ће 2019. године резултати бити још бољи, имајући у виду напоре, активности и зацртане циљеве, који се од почетка године већ реализују у предузећу, нагласио је председник Надзорног одбора.

У документима, које су данас усвојили чланови Надзорног одбора, констатовано је да ЈП „Србијагас“ послује уз уважавање релевантних законских прописа, екстерних и интерних аката, а у сарадњи са својим оснивачем, Владом Републике Србије, као и свим министарствима са којима сарађује.

Нови Сад, 21. фебруар 2019. године
Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2019-07-09T07:29:09+02:00
Go to Top