ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Србијагас и ове године учествује на „Међународним данима енергетике“ у Новом Саду

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, амбасадор Данске у нашој земљи Андерс Кристијан Хоугорд, као и директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, посетили су данас штанд Јавног предузећа „Србијагас“, након свечаног отварања традиоционалне сајамске манифестације „Међународни дани енергетике и инвестиција“, која се у наредна два дана одржава у Конгресном центру Мастер центра Новосадског сајма. Госте су дочекали представници наше компаније, међу којима је био извршни директор за комерцијалне послове ЈП „Србијагас“ Драган Вучур, као и директор Сектора трговине гасом Нови Сад Бранимир Медан и руководилац Службе за односе с јавношћу и маркетинг Васиљ Копривица. У кратком разговору највише је било речи о изградњи магистралног гасовода у Србији, од бугарске до мађарске границе, који ће повећати сигурност снабдевања гасом и обезбедити приходе од транзитних такси.

Србијагас се учесницима и посетиоцима овог сајма представио као водећа енергетска компанија гасног сектора у земљи, презентујући велике инвестиционе пројекте у којима ће учествовати и афирмишући природни гас, под слоганом „Посвећени чистој енергији“, као гориво великих предности у односу на друге енергенте.

Иначе, отварајући овај сајам, министар Антић је рекао да Србија, према референтним подацима из 2016. године, има већи проценат учешћа обновљивих извора енергије од просека Европске уније. Амбиције су велике, али се мора водити рачуна да то буде одржив систем, односно да цена енергије буде адекватна платежној моћи грађана. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је истакао да је енергетика предуслов за довођење нових инвестиција, за даљи развој и реиндустрализацију државе Србије без којег нема економског оснаживања. Енергетика подупире и развој пољопривреде, а осим што је пољопривредни центар, Нови Сад је и седиште највећих енергетских компанија као што су НИС, „Србијагас“ и доброг дела постројења „Електропривреде Србије“, казао је он.

„Међународни дани енергетике и инвестиција“, највећи форум за иностране и домаће пројекте које организује Новосадски сајам, уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и РЕС фондацију, за циљ имају остваривање сарадње учесника у области енергетског сектора, одрживе енергетике, заштите животне средине, сектора грађевинарства и локалног развоја у Србији и региону, стимулисање инвестирања у одрживу енергетику, представљање напредних технологија, промовисање могућности финансирања енергетских пројеката, већу примену обновљивих извора енергије и мера енергетске ефикасности и спречавање климатских промена и прилагођавање неизбежним променама.
Град Нови Сад, по традицији, носи титулу „Града партнера“, док је Зрењанин ове године „Град пријатељ“ манифестације. Уз изложбени део манифестације, у којем се представљају компаније, институције и локалне самоуправе са пројектима у области енергетике, од изузетног је значаја конгресни сегмент Међународних дана енергетике, у оквиру којег се обрађују најактуелније теме, уз учешће водећих експерата из земље и иностранства.

Посетите нас на „Данима енергетике“ на Новосадском сајму!

Нови Сад, 27. фебруар 2019. године
Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2019-07-09T07:28:42+02:00
Go to Top